Waterstadje Oegstgeest aan de Rijn

Waar u ook woont, overal merkt u dat de nieuwbouwwijk direct aan de Oude Rijn ligt. Het water heeft tot diep in de woonwijk zijn weg gevonden. De vele singels en bruggen geven de wijk haar naam ‘Waterstadje’. Een nieuwbouwwijk met een oer-Hollands sfeertje.

 

Fietsend naar het strand

Oegstgeest aan de Rijn ligt ook nog eens dichtbij het strand van Katwijk en Noordwijk. Dus wanneer de rest van Nederland in de file staat voor het strand, fietst u er zo voorbij. Even uitwaaien, luieren of lekker eten op één van de terrassen. Wie wil dat nou niet? En met de fietsbrug van Oegstgeest aan de Rijn naar Katwijk, bent u er zo!

 

Dagje varen over de Oude Rijn

Het mooie is dat u overal waar de Oude Rijn naartoe stroomt, varend kunt komen. Huur een sloep of pak uw eigen boot en ga genieten van alles wat het schitterende polderlandschap te bieden heeft. U geniet van de steeds groener wordende oevers. Totaal ontspannen. Er is slechts één dilemma dat u nu nog bezighoudt. Vaart u linksaf richting Leiden centrum, kiest u voor het ruime sop richting Katwijk of wordt het een tochtje over de Kagerplassen?