Brede School Het Dok

Midden in de wijk is een Brede Basisschool gevestigd. Een jonge school, die modern onderwijs biedt. In 2014 verhuist deze school naar een nieuw, modern gebouw waarin ook een kinderopvang, een muziekschool en een kunstenaarsvereniging een plek krijgen. Kijk voor meer informatie hierover op basisschoolhetdok.nl.

Winkelvoorzieningen

Bij de entree van de wijk komt een supermarkt, kleine commerciële voorzieningen en een gezondheidscentrum.

Informatiecenrum

Hier kunt u in de nabije toekomst informatie verkrijgen over Oegstgeest aan de Rijn en het woningaanbod. Daarnaast fungeert deze plek als ontmoetingsplaats voor inwoners van Oegstgeest aan de Rijn. Een centrale plaats in de wijk waar leuke en gezellige buurtactiviteiten georganiseerd kunnen worden, zoals een buurtbarbecue.

Natuurspeelplaats

Een groen kinderspeelparadijs. Dat wordt Oegstgeest aan de Rijn. Zo komen er op diverse plekken speeltoestellen en wordt in het Park Landskroon een natuurlijke speelzone gecreëerd. Deze natuurspeelplek wordt een openbaar toegankelijk, groen en natuurlijk ingericht terrein met uitdagende en natuurlijke speeltoestellen voor kinderen vanaf ongeveer 6 jaar.

Spelen voor de kinderen

Ook aan de kinderen is gedacht. In Rhijnwaeter zijn speciaal voor hen leuke speelveldjes aangelegd. 

Ligplaats voor uw boot

Binnenkort krijgen de bewoners van Oegstgeest aan de Rijn de mogelijkheid om een ligplaats te huren vlakbij hun woning. Meer informatie hierover volgt later.

Kies het ruime sop.

Oegstgeest aan de Rijn ligt niet alleen aan de Oude Rijn, maar is letterlijk verbonden met deze eeuwenoude rivier. Op een aantal plaatsen wordt het water van de Oude Rijn de nieuwe woonwijk in- en doorgeleid. Hierdoor heeft u direct vanuit de woonwijk varend toegang tot de Oude Rijn en het uitgestrekte Hollandse Plassengebied.

Oegstgeest aan de Rijn: het nieuwe wonen aan de Oude Rijn

Waterwoonwijk Oegstgeest aan de Rijn. Een nieuwe, moderne, eigentijdse woonwijk in Oegstgeest. Direct gelegen aan de rivier de Oude Rijn. Midden in de Randstad én de natuur.

  • Uniek eilandenconcept

  • Gelegen tussen twee parken

  • Vanaf uw steiger zo het water op

Ligplaats voor uw boot

Binnenkort krijgen de bewoners van Oegstgeest aan de Rijn de mogelijkheid om een ligplaats te huren vlakbij hun woning. Meer informatie hierover volgt later.

Oegstgeest aan de Rijn

Waterwoonwijk Oegstgeest aan de Rijn. Een nieuwe, moderne, eigentijdse woonwijk in Oegstgeest. Direct gelegen aan de rivier de Oude Rijn. Midden in de Randstad én de natuur.

  • Uniek eilandenconcept

  • Gelegen tussen twee parken

  • Vanaf uw steiger zo het water op

Park Landskroon

Oegstgeest aan de Rijn heeft niet alleen veel water, maar ook heel veel groen. Zo grenst de wijk aan de zuidkant aan Park Landskroon. Een grootschalig, openbaar park met veel volwassen bomen, open grasveldjes en wandelpaadjes. Langs het park staan knotwilgen. Aan het fietspad staan vleugelnootbomen. In het park is de speciale Amaliaboom te bewonderen. Dit is een koningslinde die ter gelegenheid van de geboorte van prinses Amalia werd geplant.

Den Aanvanck

Voor deze woningen bent u helaas te laat. Den Aanvanck (met ondere andere huizen aan de Rijnzichtweg) is het eerste deelproject van Oegstgeest aan de Rijn dat gereed is. De eerste bewoners wonen hier al sinds 2008 met veel plezier.

 

Rhijnwaeter, fase 2

Exclusiviteit. Hoogwaardig ontwerp. Diversiteit in uitvoering. Direct gelegen aan het water. Dit zijn de kenmerken van de fraaie watervilla’s die ontworpen zijn door drie gerenommeerde, samenwerkende architectenbureaus. Het prachtige resultaat zal iedereen die op zoek is naar een woning met een eigen, uniek karakter zeker aanspreken. (woningaanbod)

Hofje van Rhijnwaeter, fase 1

Hofje van Rhijnwaeter is omgeven door groen en watersingels. Een eigentijdse gunstig gelegen woonlocatie waarbij maximale aandacht is besteed aan hoogwaardigheid, exclusiviteit en ruimte. (woningaanbod)

De Waterspiegel

De Waterspiegel is het nieuwste project in Oegstgeest aan de Rijn. De Waterspiegel bestaat in de eerste verkoopfase uit 11 ruime gezinswoningen met een achtertuin aan vaarwater en op de middag- en avondzon. Een unieke kans voor gezinnen die centraal, maar ook landelijk willen wonen.(woningaanbod)

Alles om de hoek

Oegstgeest aan de Rijn staat voor wonen midden in de natuur. Maar ook voor een centrale ligging. Het centrum van Oegstgeest is zowel lopend als per fiets of auto snel en makkelijk te bereiken. De nabij gelegen A44 is uw toegangsweg tot de rest van de Randstad en Schiphol. Daarnaast ligt de wijk op fiets-, rij- en vaarafstand van de Noordzeestranden en het prachtige watersportgebied de Hollandse Plassen. Overal waar de Oude Rijn naartoe stroomt, kunt u varend komen.