Oegstgeest in vogelvlucht

Als koper van een woning in Oegstgeest en toekomstige bewoner is het goed om te weten wat er allemaal te doen is in de wijk, maar ook in het dorp. Oegstgeest is een dorp met veel groen waarin je heerlijk kunt wandelen, zoals in het bos bij Kasteel Oud-Poelgeest, het Bos van Wijckerslooth en het Bos van Rhijngeest. Aan de grens van Leiden ook nog de Leidse Hout en het Bos van Bosman.

 

Grote jaarlijkse activiteiten zijn de Poldercross, het Springkussenfeest, de Avondvierdaagse, Rolstoelvierdaagse, de 5-Mei Fair in de De Kempenaerstraat en de Kinder-Vrijmarkt in de achterliggende straten tot aan het Winkelcentrum Lange Voort. De Oranjevereniging is actief rond de verjaardag van de Koning met heel veel activiteiten. Ook grote festivals als Neighbours, Puur en in de Leidse Hout Werfpop.

 

Winkelgebieden zijn er in Haaswijk, in Oegstgeest aan de Rijn, de Lange Voort en in de De Kempenaerstraat. Op dinsdag is er een weekmarkt aan de Lijtweg. Ook aan kunst en cultuur wordt van alles gedaan door lokale kunstenaars en de Stichting Cultuurfonds Oegstgeest. Voor ouderen is de Stichting Radius heel actief. Ook de kerken houden regelmatig bijeenkomsten. Van oktober tot en met mei is er regelmatig muziek in Brasserie Streeder en Café de Gouwe.

 

Oegst! is de Agenda voor Groot Oegstgeest, verzorgd door Dorpslab en Dorpsmarketing. Hierin staan alle activiteiten die gaan plaatsvinden. De Oegstgeester Courant plaatst wekelijks een overzicht van Oegst! in haar wekelijkse huis-aan-huisblad. Naast een rijk vrijwilligersbestand en verenigingsleven kent Oegstgeest een keur aan sportverenigingen en heeft meerdere sportparken aan de rand van het dorp. Naast onderstaande websites is ook Facebook een belangrijk medium waar van alles is te vinden over Oegstgeest.

 

In juli 2019 heeft dorpsmarketing Oegstgeest de website ‘Terug naar Oegstgeest‘ gelanceerd. De website benadrukt Oegstgeest als schrijversdorp en dorp van wetenschappers, een top-10 groene woongemeente waar het ook goed winkelen, recreëren of sporten is. Een dorp om naar terug te keren en plezierig te wonen.

 

Een greep uit de belangrijkste websites:

http://www.oegstgeest.nl

http://www.oegst.nl

http://www.dorpslab.nl

https://www.kempenaerstraat.nl

https://www.winkelcentrumlangevoort.nl

https://marktvanoegstgeest.nl

https://www.nieuwbouw-oegstgeestaanderijn.nl/

http://www.oegstgeestigheid.nl

https://www.facebook.com/OegstgeestInBeeld/

http://www.oranjeverenigingoegstgeest.nl

https://www.dorpscentrumoegstgeest.nl

https://www.radiuswelzijn.nl/locaties/oegstgeest

https://www.oegstgeest.nl/gemeente/

https://www.kringloopoegstgeest.nl

http://www.repaircafeoegstgeest.nl

https://corpusexperience.nl/#!

https://www.oegstgeestaanderijn.nl

http://oudoegstgeest.nl/

http://www.bvhm.nl

https://sites.google.com/site/buurtverenigingbuitenlust/

https://pvoo.nl

https://www.kunstkasteel.com

https://www.bibliotheekbollenstreek.nl

https://www.ko-oegstgeest.nl

https://cultuurfondsoegstgeest.nl

https://www.facebook.com/instock.nu/

https://dorpsmarketingoegstgeest.nl

http://www.ovv-volkstuin.nl

https://www.oegstgeestercourant.nl