29 juni 2020

Oegstgeest aan de Rijn krijgt muurgedicht

Op de muur van Zilverstein 24 in onze wijk komt een nieuw muurgedicht. Op 21 juni 2020 is de overeenkomst met de eigenaren van de muur ondertekend en buiten met taart gevierd.Na Jan Wolkers’ De Herinnering in de Deutzstraat en Anke Kuypers’ Het bijzonderste gewoon in de Jan Wolkerslaan realiseert Cultuurfonds Oegstgeest samen met OMA, kort voor Oegstgeester Muurgedichten Actiecomité, het derde muurgedicht: De Grens van Willem de Bondt. John Stelck, eveneens uit Oegstgeest, maakte het ontwerp en voert het ook uit.

 

Het gedicht De Grens van Willem de Bondt viel in de smaak van alle betrokken partijen, maar is ook gekozen omdat het verwijst naar de locatie van deze nieuwste wijk van Oegstgeest langs de Oude Rijn: de vroegere grens van het Romeinse rijk, de Limes (grens). Het ontwerp verbeeldt de grens grafisch, als scheiding maar ook verbinding en maakt verrassend gebruik van het toegangshek dat regelmatig open en dicht gaat.

Het nieuwe muurgedicht wordt mede mogelijk gemaakt door de muureigenaren, Cultuurfonds Oegstgeest, Rabobank Wensenfonds en de Lions Serviceclub Warmond/Oegstgeest.

Bron: Oegstgeester Courant, 26 juni 2020