08 februari 2018

Plannen voor gezondheidscentrum in Oegstgeest aan de Rijn

Uniek breed gezondheidscentrum gepland in Nieuw-Rhijngeest

di 6 feb 2018 (bron: Oegstgeester Courant) 

 

In het gebouw van Huisartsenpraktijk Poelgeest is op maandag 29 januari 2018 door een aantal partijen de intentieverklaring getekend om een gezondheidscentrum nabij basisschool HET DOK op te richten. In één onderkomen komt een breed scala aan zorgdisciplines beschikbaar.

 

Breed zorgaanbod

In samenwerking met de gemeente is vooraf een haalbaarheidsonderzoek gedaan naar de behoefte aan een breed gezondheidscentrum met een divers assortiment aan zorgverlening in de nieuwe wijk waarin relatief veel jonge gezinnen wonen. Na groen licht daarvoor startte de zoektocht naar deelnemende partijen. Er is geanticipeerd op de vele kinderen die binnen de nieuwe wijk van Oegstgeest wonen. Vandaar de logische keuze voor zorgaanbod voor die leeftijdscategorie in de vorm van onder andere kinder-fysiotherapie, kinderpsychologie en logopedie. Daarnaast willen de verschillende disciplines gezamenlijk gezondheid bevorderende activiteiten aanbieden, die aansluiten bij de behoefte van de wijkbewoners. Kortom, een breed zorgaanbod, dat omschreven mag worden als Zorg op Maat binnen een snelgroeiende woonwijk. In de toekomst bestaan plannen het zorgverlenersaanbod verder te verbreden met onder andere een tandarts, psycholoog en een diëtist.

 

Snel tijdelijke locatie
Als alles volgens schema verloopt, gaat begin volgend jaar de eerste paal de grond in en zullen begin 2020 de deuren van dit unieke zorgcentrum met het rijkelijk gevarieerde zorgaanbod worden geopend.
De bewoners hoeven overigens niet al te lang te wachten op de gang naar zorg, want men hoopt binnen enkele maanden een tijdelijke locatie te verwezenlijken.

 

Het officiële artikel kunt u hier lezen.