08 maart 2023

Aanmelden voor atelierbezoek Folkert de Jong en Hercules

Het door Cultuurfonds Oegstgeest al aangekondigde bezoek aan het Amsterdamse atelier van Folkert de Jong, geestelijk vader van Hercules Rhijngeestus, gaat door op zondag 2 of zaterdag 8 april, vertrek 15.00 uur vanaf het gemeentehuis in Oegstgeest.

 

Folkert de Jong is volop aan het werk aan de 4 meter lange, vriendelijke reus die straks op het grasveld van park Landskroon lijkt te lopen in de richting van de Oude Rijn, ooit de Romeinse Limes. Maar… hoe komt zo’n groot beeld tot stand?

 

Een atelierbezoek is de meest directe manier om de werkwijze van de kunstenaar te leren kennen. Dus als je er benieuwd naar bent, kan je je aanmelden bij idapetter@gmail.com met je voorkeursdatum, naam, telefoonnummer en (boven de 18) eventueel beschikbare auto.

De foto’s en filmpjes die je maakt kunnen gebruikt worden voor de te maken film over de mythische Hercules Rhijngeestus die ooit de Romeinen bestreed.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mocht je verhinderd zijn maar ook als je wel meegaat, een bezoek aan de grote overzichtstentoonstelling in Kunsthal KAdE in Amersfoort is hoe dan ook aan te bevelen. Met de vele werken die hier te zien zijn en de informatieve film kruip je helemaal in het hoofd van Folkert de Jong. Met zijn losgezongen verbeeldingskracht en ongebruikelijke materialen geeft hij niet zonder ironie een verrassende kijk op de actualiteit van het heden en het verleden. Zijn beelden zullen je nog lang bijblijven. Hoe spannend kan het zijn dat deze zomer ook Oegstgeester held Hercules Rhijngeestus een plaats krijgt in zijn oeuvre.